NJEMAČKA U BOSNI I HERCEGOVINI

Dana 8. decembra, u prostorijama Doma mladih (Sarajevo) je održan događaj pod nazivom „Njemačka u Bosni i Hercegovini“. Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera, najveći bilateralni donator i istaknuti prijatelj u oblastima jezika i kulture. Njemačka je također najvažniji trgovinski partner i jedan od glavnih investitora u Bosni i Hercegovini. Sve navedene angažmane Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK) je istaknulo i predstavilo uz podršku Ambasade SR Njemačke u Bosni i Hercegovini. Događaj  je otvorila njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann i poželjela srčanu dobrodošlicu za sve građane i sve generacije.

 

U okviru događaja predstavile su se mnogobrojne njemačke organizacije, firme i brandovi, među kojima je bila i kompanija Una lijek d.o.o. sa svojim brendom Beurer. Samo neki od učesnika su Mann+Hummel BA, ProCredit Bank, Tvornica cementa Kakanj, GIZ, Goethe-Institut, Dekra, Meggle i mnogi drugi.

 

Vladala je velika zainteresovanost za promotivni showroom kompanije Una lijek d.o.o. gdje su svi posjetitelji i mediji dobili potrebne informacije i odgovore na pitanja u pogledu sa prisustvom na tržištu kompanije Una lijek d.o.o., asortimanima iz ponude, te vezi sa njemačkim kompanijama i zadovoljstvu poslovanja. Izlagači i predstavnici na promotivnom štandu su bili generalni direktor kompanije Una lijek d.o.o. dipl. ing. Mahmoud Zain, te kolege iz prodajnog i marketing sektora. Kompanija je učestovala u tomboli za učesnike i dodijelila tri poklona iz asortimana Beurer: AS 80, KS 19 Berry i GS 203 London.